Back to 80's - Fashion illustrations

Etter vi har flyttet har vi jo pakket ned alle tingene våre, og ofte popper det frem noe utrolig kult, rart eller forferderlig. Og for to dager siden ryddet mamma i esker for å finne noe. Da fant hun en eske som var fra den tiden hun jobben som grafisk-designer. Hun fant en bok om mote illustrasjoner fra 1985. Jeg ble skikkelig interessert og jeg har nå kikket i boka flere ganger.

Det som er litt gøy er at det er forsjellige illustratører som har tegnet, så det er mange forskjellige uttrykk og stilarter. Klart, mange av tegningene var veldig 80-tallet, men det var noen som var ganske klassiske og til og med moderne! 

Det er både herremote og damemote her inne, og både i farger og sort/hvitt. Dette er en bok jeg uten tvil kommer til å få inspirasjon fra. Bare se på noen av illustrasjonene. Dette er ikke noe tull, hehe.

Hva synes dere om boka? Virket den kul?

 

Maison Martin Margiela Artisanal Fall 2012

Etter at jeg hørte at H&M skulle ha et nytt sammarbeid med en designer, så har jeg holdt et lite øye med Maison Margiela. Jeg må si, etter å ha sett høst-kolleksjonen (couture) begynner jeg å glede/grue meg til jeg får se hva det har laget sammen med kleskjeden. 

Hva denne kolleksjonen angår, liker jeg maskene! Det ser jo helt forferdelig ut, men jeg elsker det! Og buksene må jeg si at jeg også liker. Det er noe østlig med dem. Nesten som litt sexy haremsbukser. Enda en favoritt må være den utsmykkede vesten på bilde nr.3. Elsker virkelig det antrekket. Hadde ikke hatt noe imot den i garderoben, selv om jeg hadde vært redd for innbrudd..

Alt i alt, likte jeg dette jeg ser!

Hva synes dere? Over the top, eller hot?

Zimmermann spring 2012


Selv om jeg er sent ute i å snakke om desse bildene og sikkert noen har sett dem, så må jeg bare poste dem. Jeg har hatt liggende på mac'en tre flotte bilder fra Zimmermann, et merke som er laget av australske Nicky.

For det første elsker jeg Zimmermann sin bruk av mønster. Wow, tenkte jeg først da jeg så bildene og ble skikkelig inspirert av de duse fargene. Siluetten til Zimmermann er også ganske så interesangt og jeg liker den veldig godt.

Nå i de siste har jeg også snoket litt på hjemmesiden deres, og fant den nye kolleksjonen for høsten. Den var nydelig. Ikke bare med duse farger, men også med sterke kontrast mønster.


Her er viser jeg bare noen få godbiter fra høst kolleksjonen.


Necklace Madness - Free People

Jeg digger Free People, og noe av det kuleste dem har, er smykker! Bare se på disse etniske detaljene som bare er helt nydelige. Hadde ikke gjort noe om noen av disse hadde vært i smykkeskrinet mitt altså.

Hva synes du?

Ny chinos

Lett etter en chions-bukse som jeg har vært fornøyd med i passform og farge. Endelig fant jeg en på h&m, noe jeg jubler etter. 

Det er litt vanskelig å tenke seg til noe med denne buksa, for den er litt utenfor min ramme for klesstilen min. Men den er så god å gå med, at jeg må nesten bare få det til å funke. Kanskje jeg slenger et lite styling innlegg om buksa etter jeg har prøvd litt med den. Elsker den klassiske følelsen den gir. Stay tuned!

Maison Scotch Spring 2012

Jeg var innom en av mine favoritt bloggere, Honestly.. WTF, der Erica hadde blogget om den nye kolleksjonen til Maison Scotch. Nyyydelig sier jeg. Bildene er fulle av inspirasjon, klærne har du bare lyst til å ta med og reise verden rundt og visst jeg hadde litt penger, hadde jeg kjøpt hele kolleksjonen. Den er så utrolig chill og deilig, at jeg kan føle strandlufta når jeg ser på bildene.

Her kan du se mer bilder.


Hva synest du om desse hærlighetene?

Hva er stil?

Hva er egentlig god stil? Er det det å følge moten? Er det det å se bra ut uansett hva du har på deg? Eller er det det å ha på deg noe som representere deg?

For meg, er stil noe som kommer innen i fra. Visst du har god stil, så vet du hva du passer og du vet hva du selv liker. Du klarer å sette sammen farger og snitt som ellers hadde sett utrolig rart ut på andre, men du klarer å få det til å se bra ut på deg.

Du trenger ikke å holde deg til en spesiell sjanger innen klær og stilarter, for du finner ting du liker og mixer det og gjør det om til din egen stil. For din stil er spesiell. Det er bare du som passer din stil.

 Stilen din kan være så mangt, for den trenger ikke å være noe spesifikt. Den kan være alt fra ingenting på en gang. Jeg synest det er fint når jeg ser personer som er ganske så skitzofrene i klesveien.  For da viser de at de har kreativitet og elsker å eksperimentere. Noe som er bra. For det å ha stil, er litt kunsteraktig. Mote er jo kunst. En helt spesiell kunstform som alle kan delta i, og alle kan ha en mening om. Det er noe felles for alle i hele verden. 

Kort oppsummert: For meg er stil kunst. En måte å vise verden din kreativitet og vise hvem du er. Det er lov å tørre, og det er lov til å eksperimentere!

Hva er stil for deg?

Utrolig kule sko fra Gold Dot

Inne på facebook siden til Solestuck så jeg noen utrolig rare og kule sko. Jeg er ikke sikker på om jeg liker de eller ikke, men det er noe med dem som pirrer interessen min. Nesten som jeg har litt lyst på dem.

Skoene heter Drei Wedges, og kommer fra Gold Dot. Finnes i svart og hvit modell. Du finner skoene her, på solestuck.

Hva synest du om desse uvanlige skoene?

Accessorie - Ear cuffs


Forelsket i ear cuffs, og kommer ikke over kor utrolig mange fine det finnes der ute. Jeg digger den "nye" måten å pynte øret på.

De med fjær er bare så badass at jeg nesten blir litt redd. Minner meg om vinger. Vingeører. Nesten som du kunne bare startet å fly sånn uten videre. Praktisk.

Hva synest du om ear cuffs?

Designer of the month - Derek Lambilder hentet her

Jeg har forelsket meg i Derek Lam sine klær og digger måten han setter sammen både farger og mønstre. Klærne som du ser her er hentet fra litt forskjellige kolleksjoner, og anbefaler dere å sjekke ut pre-fall kolleksjonen hans. Kjempe mye inspirasjon.

Hva synest du?

Polyvore - Easy Simplicity

Easy simplicity
Jeg har funnet fram til Polyvore. En genial side for deg som liker å lage antrekk og leke med ulike klespagg. Digger siden, og du kan se andre sine kreasjoner som gir deg inspirasjon. Du kan lage sånne "moodboard" på polyvore, og det er kjempe praktisk. Sånn som det på bilde. Det er min første moodboard inne på polyvore. 

Hva synest du? 

H&M Spring Collection

H&M Look Book Woman SS12 from Barracuda Film & TV on Vimeo.

Ooh, gleder meg til våren kommer til butikkene. Det er mitt favoritt vårtegn. Når jeg ser på h&m sin kolleksjon, så blir jeg litt nervøs av alt det hvite, men så er eg ein gammel emo, så mørke farger har alltid vert nærme hjertet mitt. Og farger, nei uff. Det er vanskelig å finne noko som er "knæsj" farge i min garderobe. Det er alltid falmede og duse farger eller rett og slett ingen farge. Er jeg kjedelig? Ja, kanskje. En ting er sikkert; jeg får lyst til å skaffe meg lysere ting i garderoben når jeg ser dette.

Hva gleder du deg mest til om våren og hva synest du om h&m sin vår kolleksjon?

Let's get knitted

Jeg er blitt veldig glad i strikkegensre og sjerf, og det er veldig bra siden jeg fryser nesten hele tiden. Det er så kaldt inne på rommet mitt! Ikke så mye bedre i stua, så eg holder meg inne på rommet mitt med en singlett, strikkegenser og et svært ullteppe rundt meg. Jeg skal hvertfall invistere i litt flere strikkegensre neste gang jeg har råd. De er så fine. Og jeg skal nok putte skjortene mine under. Strikkegensre + Skjorter = ♥Jeg har dykket ned i håndverk sitt gap og startet å strikke en sokk. Ikke kommet så langt, og det å strikke på fem pinner var faktisk lettere enn jeg hadde trodd. Gleder meg til sokkene mine er ferdige.