DIY - Batikk leotard (finished)

Da er jeg endelig ferdig med den. Jeg tok en litt stor maxi kjole fra h&m og sydde den om til en stram og fin ballettdrakt. Det ble noen utfordringer her og der. Spesielt med underdelen, men jeg klarte det faktisk og den passer ganske bra. Litt feil her og der, men man kan ikke forvente perfeksjon etter første gangen. Liker resultatet og gleder meg til å bruke den. Han er ganske kul under ulike shortser og skjørt. Tror nok ikke jeg kan danse ballett i den, men den skal nok bli brukt.

Ah, elsker følelsen etter du er ferdig med noe du har laget selv. 

Hva synes du? Har du laget noe de siste dagene?

DIY in progress - Batikk LeotardAkkurat nå holder jeg på med å prøve å finne ut hvordan du syr om en kjole til en ballettdrakt. Det er ikke så veldig enkelt skal jeg si deg. For jeg bruker ingen mønster og sy-egenskapene mine er minimale. Men hva gjør man vel ikke for kreativiteten sin skyld?

DIY - Flower headband

Det er lenge siden jeg har laget et DIY-innlegg er på bloggen. Det tar jo tid å gjøre det, men endelig kunne jeg slappe av og lage noe sammen med høy musikk. Det er deilig. Det å lage ting er undervurdert.

Dette her trenger du for å lage dette hårbåndet:

  • Plastikk roser eller andre falske blomster (kjøpte rosene på nille til rundt 30 kr)
  • Svart silkebånd
  • Limpistol
  • Strikk (elastisk bånd)
  • Nål og svart sytråd 

1. Dander blomstene i den rekkefølgen du vil ha dem sånn at det blir enklere å vite hvilke rekkefølge du vil ha blomstene mens du limer.

2. Finn fram limpistolen og begynn å lim blomstene på silkebåndet ditt. Jeg anbefaler å begynne på midten og jobbe deg utover. Da har du mer kontroll på om blomstene sitter jevnt fordelt på silkebåndet. Når du limer på blomstene er det også lurt å snu blomsten og presse båndet på blomsten. For visst du presser blomsten med lim ned på båndet, kan det fort bli kluss.

3. Press båndet lett ned og vent til limet er trøket før du begynner på en ny blomst for ikke å ødelegge.4. Til slutt så sydde jeg på to elastikk bånd. Jeg hadde bare hvit strikk, så jeg malte dem svart med teksilmaling før jeg sydde dem på. Du kan også ha litt lengre silkebånd og knytte endene, men jeg fant ut at jeg ville mye heller bruke strikk for å få det til å sitte skikkelig. Jeg sydde for hånd.

Og her er det endelige reslutatet! 
Jeg ble veldig fornøyd og endelig har jeg et hårbånd som passer til hodet mitt. Det er perfekt til sommerkjoler og grillkvelder. Det er også perfekt til kostymer, photoshoots og til andre anledninger. Veldig enkelt å lage, og håper dere prøver dette ut selv! 

Hva synes du om resultatet?

DIY - Metal Choker

Tools - koppertråd, tykk ståltråd, noe å kutte alt med og litt lim.

Først klippet jeg til fire stålstenger sånn at den passet rundt halsen. Så klippet jeg til en som var litt lenger sånn at jeg kunne bøye tuppene. Dette gjorde jeg på grunn av at da blir det ingen spisse tupper rundt halsen, pluss enklere å ta på seg.

Så surret jeg alle stålstengene sammen en etter en med koppertråd. Brukte også litt lim her og der for å unngå at koppertråden løsnet og for å unngå spissetupper.
Veldig enkelt og simpelt.
Jeg hadde egentlig planlagd å ha noe annet på smykket, men det gikk ikke så bra. Uansett, så er jeg fornøyd med hva jeg fikk til på noen par minutter. 

Tips: Jeg bøyde selve smykket litt, sånn at det bøyde seg sammen med skuldrene mine. Da sitter det mye bedre rundt halsen.
Lykke til!

DIY - Blonde Bandeau

Se! Jeg har laget meg en tupe bh! 
Sydde den uten noen skikkelige mål og var ikke veldig nøye, så ikke rart at den er litt skjeiv. Litt feil her og der, men ble veldig fin.

Hva synest du?

Knitting my own scarf (progress)Bare på to dager har jeg klart å produsere denne lille firkanten. Ganske stolt av meg selv. Har mye igjen, men det må vente til jeg har kjøpt nytt garn. 

Å bli brent av den kreative flammen, er ikke bare positivt. Dag ut og dag inn har jeg idéer om hva jeg kan lage. For eksempel laget jeg en bandaeu bh midt på natten i dag, og jeg har strikket og strikket til jeg ikke har mer garn å strikke. Fingrene mine klør i å få gjøre noe kreativt, noe som er skummelt.

Av og til tar jeg meg selv i å gå inn i klesskapet til mamma og se på klærne hennes. Jeg tenker da på hvordan jeg kan "ødelegge" dem, og lage dem til noe helt nytt. 

Er du kreativ av deg?

DIY - Studded shorts

En svart high waisted shorts fra bikbok blir pimpet litt opp. 
Naglene er fra panduro. 


Pyntet begge lommene på shortsen min.
Skulle egentlig lage et kors på ene baklommen, og fylle den andre lommen med nagler, men fant ut at jeg ikke hadde så mye nagler som jeg trodde. Men ble veldig fornøyd med resultatet uansett.
Yaay! Da har jeg en ny shorts som eg absolutt elsker.

DIY - Rød jeans shorts

Dylon er tekstilfargen jeg brukte. Du kan bruke den i vaskemaskin og håndvask (tror jeg). Jeg skal i hvertfall prøve å lage en ombre shorts i to forskellige farger med den samme tekstilfargen. 

Som du ser så brukte jeg vanlig salt. Vet at du får kjøpt salt for tekstilfarging, men det er ikke nødvendig med dylon.

Det jeg gjorde er egentlig bare å følge instruksene som følger med pakken. Tok inn pulveret, tok in 500g salt og hev shortsen i vaksemaskinen og trykket på start. Enkelt og utrolig spennende. Så inn i vaksemaskinen noen ganger, og det var helt rødt inne i der. Var bekymret en stund, men resultatet ble bare helt nydelig!
Shortsen er fra bikbok, og var helt lys blå.Senere skal jeg pimpe shortsen enda mer og sette litt nagler på.
Stay tuned for the result!

DIY - Striped tights (finished)Endelig ferdig med tightsen min, og må si at jeg er veldig fornøyd. Det er noen ting jeg hadde gjort annerledes. Sånn som å gjøre stripene mindre med flere striper, og kjøpe en hvit dongeribukse å male på i steden. For en hvit og billig tights fra cubus var veldig vrien å male på. 

Kommer kanskje til å komme et; how I style innlegg med denne tightsen. 

Hva synest dere?

DIY - Striped tights (work in progress)


 

 

 

 

Holder på å lage meg et par stripete tights. Det er så kult, men det eneste paret jeg har funnet i en butikk er for dyrt. Så da prøver jeg å gjøre det selv! 

 

Blir ikke sånn helt fantastisk bra, men det er jo bare første gang. Senere kommer jeg til å kjøpe et par billige hvite jeans sånn at kvaliteten blir litt bedre. Her bruker jeg jo bare billige tights fra cubus.

Gleder meg til jeg er ferdig!